Fysiotherapie Vriens en van den Bogaerde
Centrum voor fysiotherapie en manuele therapie

 


Zorgverzekeraars geven toe: "Het roer moet om"

De publiciteit over de rol van de zorgverzekeraar die de afgelopen maanden onder andere door ons is veroorzaakt en de reactie van het parlement hierop, brengt de zorgverzekeraars in beweging. Vandaag verscheen in De Telegraaf een artikel naar aanleiding van bovengenoemd rondetafelgesprek.

 

 

 

Bron: Telegraaf, 20 januari 2015

Van Der Meeren, voorzitter Raad van Bestuur van CZ, zegt: "We hebben één ding geleerd: we raken het vertrouwen van het publiek kwijt. Daar zeuren we over, maar we moeten naar onszelf kijken". Wat hem betreft moet het roer om, omdat verzekerden en zorgverleners massaal klagen. Tevens hekelt Van der Meeren het aantal zorgpolissen en de cadeautjescultuur om verzekerden te trekken. Tot slot legt hij in het artikel uit dat huisartsen en fysiotherapeuten nu niet mogen onderhandelen met zorgverzekeraars over de contracten. Hij vult aan dat zorgverzekeraars de menskracht niet hebben om met alle individuele zorgverleners te onderhandelen.

Van der Meeren komt nog niet met een oplossing voor de problemen, maar de eerste stap is gezet. Een van de grootste zorgverzekeraars zet de deur open naar verandering. Voor het volledige artikel verwijzen we u naar De Telegraaf van 20 januari 2015.

« Terug naar het gehele nieuwsoverzicht

Nieuws

Aangesloten bij:

Fysiovisie is een vereniging van een selecte groep van Fysiotherapiepraktijken in Zuid-Oost Brabant welke als doel hebben om fysiotherapie met nog meer zorg en kwaliteit verder te ontwikkelen en uit te dragen.

Meer »