Fysiotherapie Vriens en van den Bogaerde
Centrum voor fysiotherapie en manuele therapie

 


NDT / Bobath Neuro development treatment

N.D.T. Is een onderzoek- en behandeltechniek voor patiënten met centraal-neurologische aandoeningen. De grootste groep hierin zijn C.V.A. patiënten( beroertes en hersen trauma )met halfzijdige verlammingsverschijnselen.

 

De N.D.T. is de gangbare revalidatie techniek bij deze centraal neurologische aandoeningen . De behandel methode is er op gericht om de aangedane zijde optimaal te revalideren, zodat motorische beperkingen vanwege de hersenaandoening tot een minimum beperkt blijven en het herstel van de verlamde zijde door training van de aangedane lichaamshelft zo optimaal mogelijk wordt.
De N.D.T. wordt ook zoveel mogelijk ook toegepast in de thuissituatie bij alledaagse activiteiten.
 Het doel van deze therapie:
* Het verbeteren van coördinatie, mobilisatie en stabiliteit van de romp, nek en hoofd zodat de patiënt zo functioneel mogelijk wordt.
*Optimaal revalideren van de aangedane lichaamsdelen.
* Zoveel mogelijk gebruik maken van de aangedane lichaamsdelen bij dagelijkse activiteiten.  Denk hierbij aan wassen, aankleden, toilet, opstaan, lopen enz.

Specialisatie

Aangesloten bij:

Fysiovisie is een vereniging van een selecte groep van Fysiotherapiepraktijken in Zuid-Oost Brabant welke als doel hebben om fysiotherapie met nog meer zorg en kwaliteit verder te ontwikkelen en uit te dragen.

Meer »